Akvarellkurser Dalsland

Akvarellkurs i Fengersfors sommaren 2018

Våga pröva akvarellmålning och upptäck en ny värld där färger, vatten och papper samspelar. Svårt, säger många. Ja, men ett äventyr och med ny pedagogik öppnas dörrarna fortare än vad du anar. Välkommen till  kurser som kombinerar lek ochexperiment med gedigen kunskap!

Not Quite, en plats och ett nätverk för konstnärer, hantverkare och formgivare. På det gamla pappersbruket har vi skapat förutsättningar för all sorts kreativt, arbete och utställningsytor, café och butik där alla kan ta del av den sjudande kreativiteten i den Dalsländska skogen. Not Quite har på kort tid gjort sig känt som ett av de främsta besöksmålen i regionen. Kombinationen av högklassig konst och konsthantverk i naturskön Dalslandsbygd, med goda förutsättningar för fika eller lunch, har visat sig vara ett vinnande koncept.

Not Quite hemsida:
http://www.notquite.se/

 


Akvarellkurs nybörjare
två dagar 11-12 augusti

På den här kursen får du lära dig akvarellteknikens grunder genom en ny framgångsrik pedagogik:
Vi inleder med frigörande teknikövningar helt utan motiv. Vi låter oss inte bromsas av respekt och försiktighet. Upptäckarglädje och experiment står i fokus. Därefter tar vi oss an motiven på bruket i Fengersfors. Du kan själv välja om du vill arbeta inomhus i den spännande fabriksmiljön eller ute i trädgård och landskap.

Du får lära dig : Att välja rätt papper och penslar, att arbeta på fuktat papper och tona en yta, att arbeta med negativ form och ”våtform”, att måla i både direktteknik och skiktteknik. Kursen innehåller också den viktigaste färgläran och ett avsnitt om bildkomposition.

Plats: Fönsterverkstan / Not Quite
Material: Tag med eget akvarellmaterial! Du får köpråd vid anmälan.

Tid båda dagarna kl.10 – 17
Pris 2800kr inkl. moms


Bra boende B&B finns på promenadavstånd!

Lämna en intresseanmälan genom att skicka ett mail med adressuppgifter till info(at)malarkurs.se
Du får då en bekräftelse via mail som också innehåller mera information (denna intresseanmälan är inte bindande)