Målarkurs på Skeppsholmen

Akvarell ett språk för personlig utveckling och närvaro

Konsten att fantisera och skapa unika bilder i akvarell

Vad skönt! Inga foton att avbilda, inga motiv att kämpa med . Varför måla av det gamla vanliga runtomkring dig, när du har en värld inom dig som väntar på att få blomma ut och synas?
Allt du målar kommer ur din fantasi. Är det möjligt?

Alla kan måla och finna sin egen unika bildvärld. Innehåll och mening växer fram under arbetets gång.  Allt handlar om dialog.  Du samtalar med din bild. Prövar något och lyssnar på vad den har att säga. Men måleriets språk är färg och form. Du gör en paus då och då och tittar noga hur det blev . Ibland uppstår en vacker form som en gåva alldeles av sig själv. Du kanske hade tänkt något annat, men fina gåvor bör man ta emot med öppet hjärta. För att sedan komma vidare till en färdig bild krävs det också mycket arbete och engagemang.

Akvarellmåleri lämpar sig för meditativ koncentration och närvaro. Vattnet är en medspelare
som man måste lyssna till. När färgen torkar har den medspelaren tystnat. Det finns många metoder och arbetsvägar. Allt från snabba insatser med stor pensel till tålamodskrävande detaljarbete. Varje insats har sin rytm, sitt tempo. Hela tiden vårdar du den form som uppstår på pappret, ger den full uppmärksamhet och hjälper den att blomma ut till expressiv tydlighet.

Kursen bygger på ny framgångsrik  pedagogik. Vi arbetar med frigörande övningar helt utan motiv. Din fantasi står i fokus, men du har hela tiden stöd av beprövade metoder och tekniker
och framförallt av en engagerad lärare med mångårig erfarenhet.
(Tro det eller ej, inom bildspråket finns det t.o.m. teknik och verktyg för att kunna fantisera framgångsrikt och omvälvande)

Kursen vänder sig både till nybörjaren som aldrig hållit i en pensel och till akvarellmålaren
som känner att avbildning blivit en tvångströja som hämmar kreativiteten. Välkommen!

Martin Sjöberg

 


Plats: Skeppsholmen i Stockholm.
Skeppsholmens Folkhögskola, Slupskjulsvägen 12
(bakom Moderna Muséet)

Avslutad

Pris: 2400 kr inkl. moms.

Lämna en intresseanmälan genom att skicka ett mail med adressuppgifter till info(at)malarkurs.se
Du får då en bekräftelse via mail som också innehåller mera information (denna intresseanmälan är inte bindande)