Måla natur och landskap 25-30 augusti 2020

Holmhällar / Gotland

Staffliet står bland raukarna på Holmhällar


KursbeskrivningBoende och Mat

Vi bor på legendariska Pensionat Holmhällar i enkelrum med egen D/T i halvpension (riklig frukostbuffé och trerätters middag)


Tider och Upplägg

Kursen inleds den 25 augusti med middag och introduktion kl. 17.00
Du får sedan fyra hela arbetsdagar. Kursen avslutas den 30 augusti kl. 12.00

Dagschema

Efter frukost startar vi målardagen med morgonsamling i vår arbetslokal där dagens tema inleds med experiment och teknikövningar. Vi ger oss sedan ut i landskapet för att måla. Du disponerar din tid själv och väljer din målarplats. Läraren söker upp dig vid motivet för individuell handledning. På kvällen har vi genomgång av dagens bilder.

Kurspris

Pris kurs 4000 kr inkl. moms
Pris boende i enkelrum med egen D/T i halvpension 4000kr
(mindre rum 3625kr)

 

Anmälan

 

Skicka en intresseanmälan till info(at) malarkurs.se
och du får ett mail med mera information!

 

Måla vid stranden på Gotland

Lite mer om Pensionatet och boendet

Det Gotländska Sudret bjuder på en vacker natur och ett fantastiskt ljus. Många konstnärer återvänder hit varje sommar för att måla och tolka landskapets skiftningar. Pensionat Holmhällar ligger vackert beläget bland tallarna nära stranden och vid ett av Gotlands allra finaste raukområden. Pensionatet betraktas av många som ett levande kulturminne. Innehavarna Carl, Eva och Olivia Hansén har bevarat genuina 50-talsmiljöer både i huvudbyggnaden och i de kringliggande gästhusen. De är kända för att skapa en välkomnande och gästvänlig stämning som gör vistelsen på Holmhällar till en rofylld och kreativ upplevelse. Bland trogna gäster från när och fjärran finns också målare och författare. Jonas Gardell spelade in filmen ”Pensionat Oskar” här i mitten av 90-talet. Lars Gyllensten har skrivit flera av sina böcker under sommarvistelser på Holmhällar. I en av Carina Rydbergs böcker beskrivs hennes bild av pensionatsmiljön. Vi kommer till platsen efter det stora semestermyllret. Det är lugnt och vi får vara ifred med våra målningar även om vi sitter och målar på stranden eller bland raukarna.