Målarkurs Gotland

Målarkurs på Gotland 16-21 augusti 2018   Fritt landskapsmåleri

2 platser finns!

Välkommen till en innehållsrik målarkurs som betonar den personliga bilden!

Naturens rikedom talar till oss alla. Landskapet väcker starka känslor och minnen, längtan att få upptäcka eller kanske bara lusten att leka. Våra upplevelser är så olika och därför måste också måleriet formas på olika sätt. En del gillar att sitta ute vid motivet i timmar och studera ljusets rörelser. Andra går runt med skissblock och fångar idéer för att sedan arbeta på en abstrakt målning inne i ateljén. Men möjligheterna är många fler och den här kursen visar på olika spännande vägar till en personlig tolkning av landskapet. I en serie spännande måleriövningar får du pröva olika arbetssätt. Därefter kan du välja att fördjupa dig i en metod som du tycker om. Bilder ur konsthistorien ger oss stöd och idéer.

Läraren ger dig individuellt stöd och samtal kring dina bilder. Gruppen samlas varje kväll för att sammanfatta dagens arbete eller för att se på bilder ur konsthistorien. Kursen vänder sig främst till dig som målat en del tidigare men även nybörjare som är beredda på en utmaning är välkomna! Du tar med dig allt material själv. Välj om du vill arbeta i t.ex: blyerts, tusch, akvarell, olja, eller akryl. Naturligtvis kan du arbeta i flera tekniker!

Vi bor i enkelrum med halvpension på Pensionat Holmhällar, beläget vid en kuststräcka som präglas av milslånga sandstränder och ett av Gotlands allra vackraste raukområden. Efter en riklig pensionatsfrukost inleds målardagen med morgonsamling där dagens tema presenteras.
Vi ger oss sedan ut i landskapet. Du disponerar din tid och väljer din målarplats. Läraren söker upp dig vid motivet för individuell handledning. Efter gemensam middag har vi genomgång av dagens bilder.

Kurspris 5000 kr, undervisning och tillgång till gemensam arbetslokal.

Pensionat pris 3500 kr eller 3750 kr (beroende på rumsstorlek) boende i enkelrum med halvpension (frukost och middag)

Lämna en intresseanmälan genom att skicka ett mail med adressuppgifter till info(at)malarkurs.se
Du får då en bekräftelse via mail som också innehåller mera information (denna intresseanmälan är inte bindande)

Lite mer om Pensionatet och boendet

Det Gotländska Sudret bjuder på en vacker natur och ett fantastiskt ljus. Många konstnärer återvänder hit varje sommar för att måla och tolka landskapets skiftningar. Pensionat Holmhällar ligger vackert beläget bland tallarna nära stranden och vid ett av Gotlands allra finaste raukområden. Pensionatet betraktas av många som ett levande kulturminne. Innehavarna Carl, Eva och Olivia Hansén har bevarat genuina 50-talsmiljöer både i huvudbyggnaden och i de kringliggande gästhusen. De är kända för att skapa en välkomnande och gästvänlig stämning som gör vistelsen på Holmhällar till en rofylld och kreativ upplevelse. Bland trogna gäster från när och fjärran finns också målare och författare. Jonas Gardell spelade in filmen ”Pensionat Oskar” här i mitten av 90-talet. Lars Gyllensten har skrivit flera av sina böcker under sommarvistelser på Holmhällar. I en av Carina Rydbergs böcker beskrivs hennes bild av pensionatsmiljön. Vi kommer till platsen  efter det stora semestermyllret. Det är lugnt och vi får vara ifred med våra målningar även om vi sitter och målar på stranden eller bland raukarna.