1-5 juli 2019

Akvarellkurs på Hamburgö

Våga pröva akvarellmålning och upptäck en ny värld där färger, vatten och papper samspelar. Svårt, säger många. Ja, men ett äventyr och med ny pedagogik öppnas dörrarna fortare än vad du anar. Välkommen till en kurs som kombinerar lek och experiment med gedigen kunskap!

Naturen på Hamburgö, med hällar och hav är nära nog den perfekta platsen för en målarkurs. Klipporna ger oss utgångspunkten för ett spännande arbete med formväxlingar och rytmer. Bergets skimrande färger som förvandlas med sol och skugga bildar dessutom grundklanger i våra färgackord. Kursen kombinerar akvarellteknikens lekfulla variationer med en fördjupning i komposition och bilduttryck. Vi testar, experimenterar och upptäcker möjligheterna i olika arbetssätt. Utöver tekniska grunder får du bland annat lära dig:

-arbete med färgrytmer och färgackord som skapar ljus och uttryck
-annorlunda akvarellmetoder och praktiska knep
-att leta motiv på ett sätt som befriar och betonar upptäckarglädjen.
-metoder för en kraftfull volym och rumsbeskrivning
-förenkling och abstraktion

Kursen välkomnar både dig som är nybörjare och den som vill repetera grunderna och få en fördjupad kunskap om akvarellens möjligheter

Boende och Mat

Hamburgö Gamla Skola B&B skriver så här: ”Du bor bekvämt i rymliga dubbelrum med egen d/t. Alternativt mindre enkelrum, med delad d/t.
Frukostbrödet bakar vi varje morgon, och vi använder ekologiska och närproducerade råvaror.
Lunch/middag kan du tillaga i våra välutrustade gästkök eller avnjuta inne i Hamburgsund (1 km). Kurslokal är vår ljusa och luftiga skolsal, anno 1909, och dessutom finns vår väderskyddade utelokal.”


Tider och Upplägg

Kursen inleds den 1 juli med introduktion kl. 15.00. Du får sedan tre hela arbetsdagar. Kursen avslutas den 5 juli kl. 12.00

Dagschema

Efter frukost startar vi målardagen med morgonsamling där dagens tema inleds med experiment och teknikövningar. Vi ger oss sedan ut i landskapet för att måla. Du disponerar din tid själv och väljer din målarplats. Läraren söker upp dig vid motivet för individuell handledning. På kvällen har vi genomgång av dagens bilder.

Pris 6200 kr inkl. moms

Anmälan

Skicka en intresseanmälan till info(at) malarkurs.se
och du får ett mail med mera information!