Akvarellkurs Holmhällar Gotland

Akvarellkurs
26-31 augusti
Holmhällar

Våga pröva akvarellmålning och upptäck en ny värld där färger, vatten och papper samspelar. Svårt, säger många. Ja, men ett äventyr och med ny pedagogik öppnas dörrarna fortare än vad du anar. Välkommen till en kurs som kombinerar lek ochexperiment med gedigen kunskap!

Vi inleder med frigörande teknikövningar helt utan motiv. Vi låter oss inte bromsas av respekt och försiktighet. Upptäckarglädje och experiment står i fokus. Du får bland annat lära dig: Att välja rätt papper och penslar, att arbeta på fuktat papper och tona en yta, att arbeta med negativ form och ”våtform”, att måla i både direktteknik och skiktteknik. Därefter väntar en
fördjupning i akvarellens varierande möjligheter. Ett av de viktigaste valen står mellan planering och fri improvisation. Du får prova på båda arbetssätten. Kursen innehåller också den viktigaste färgläran och ett avsnitt om bildkomposition.

Kursen välkomnar både dig som är nybörjare och den som vill repetera grunderna och få en fördjupad kunskap om akvarellens möjligheter.

Vi bor i enkelrum med halvpension på Pensionat Holmhällar, beläget vid en kuststräcka som präglas av milslånga sandstränder och ett av Gotlands allra vackraste raukområden. Efter en riklig pensionatsfrukost inleds målardagen med morgonsamling där dagens tema presenteras.
Vi ger oss sedan ut i landskapet. Du disponerar din tid och väljer din målarplats. Läraren söker upp dig vid motivet för individuell handledning. Efter gemensam middag har vi genomgång av dagens bilder.

Kurspris 5000 kr, undervisning och tillgång till gemensam arbetslokal.

Pensionat pris 3500 kr eller 3750 kr (beroende på rumsstorlek) boende i enkelrum med halvpension (frukost och middag)

Lämna en intresseanmälan genom att skicka ett mail med adressuppgifter till info(at)malarkurs.se
Du får då en bekräftelse via mail som också innehåller mera information (denna intresseanmälan är inte bindande)

Staffliet står bland raukarna på Holmhällar

Lite mer om Pensionatet och boendet

Det Gotländska Sudret bjuder på en vacker natur och ett fantastiskt ljus. Många konstnärer återvänder hit varje sommar för att måla och tolka landskapets skiftningar. Pensionat Holmhällar ligger vackert beläget bland tallarna nära stranden och vid ett av Gotlands allra finaste raukområden. Pensionatet betraktas av många som ett levande kulturminne. Innehavarna Carl, Eva och Olivia Hansén har bevarat genuina 50-talsmiljöer både i huvudbyggnaden och i de kringliggande gästhusen. De är kända för att skapa en välkomnande och gästvänlig stämning som gör vistelsen på Holmhällar till en rofylld och kreativ upplevelse. Bland trogna gäster från när och fjärran finns också målare och författare. Jonas Gardell spelade in filmen ”Pensionat Oskar” här i mitten av 90-talet. Lars Gyllensten har skrivit flera av sina böcker under sommarvistelser på Holmhällar. I en av Carina Rydbergs böcker beskrivs hennes bild av pensionatsmiljön. Vi kommer till platsen efter det stora semestermyllret. Det är lugnt och vi får vara ifred med våra målningar även om vi sitter och målar på stranden eller bland raukarna.